O dulceata aromata si gustoasa pe care o putem folosi si la prajituri.
Spalam bine fructele, apoi le curatam de coaja si de pe cotor.
Taiem fructele cubulete mici si le punem intr-un vas.
Stoarcem zeama de la o lamaie peste fructe si adaugam zaharul si amestecam.
Acoperim si punem vasul la frigider pana a doua zi.
A doua zi punem vasul pe foc si fierbem aprox o ora si jumatate (pana incepe sa se ingroase si sucul devine ca mierea) sau daca aveti un vas Multicooker, turnati compozitia in vasul aparatului si apasati functia gem.
Am folosit:
1.3 kg gutui (aprox 750 gr fara coaja si fara cotor)
350 gr zahar
zeama de la o lamaie
Taiem fructele cubulete mici si le punem intr-un vas.
Stoarcem zeama de la o lamaie peste fructe si adaugam zaharul si amestecam.
Acoperim si punem vasul la frigider pana a doua zi.
A doua zi punem vasul pe foc si fierbem aprox o ora si jumatate (pana incepe sa se ingroase si sucul devine ca mierea) sau daca aveti un vas Multicooker, turnati compozitia in vasul aparatului si apasati functia gem.
Turnam dulceata in borcane sterilizate, punem capacul si le asezam intr-o patura pt a se raci treptat.
Mie mi-au iesit 3 borcane.
Mie mi-au iesit 3 borcane.
Imi place mult gustul sau!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Rocsi >:D<
ȘtergereArata excelent! (dar nu-mi dau seama daca este lichida sau vascoasa)
RăspundețiȘtergereTimea lamureste-ma si pe mine cu diferentele intre dulceata de gutui si gemul de gutui. Daca iti vine sa crezi, eu am facut ceva de gutui, cred ca e hibrid :) (uite-te te rog mult pe site-ul meu http://bunicel.ro/produs/dulceata-de-gutui/ si spune-mi ce ti se pare a fi :P
Multumesc mult!
Anul asta am scapat-o:)
RăspundețiȘtergereNoroc cu mama soacra pentru ca ne place foarte mult.
Uite ce culoare superba are!