Bun venit pe blogul meu! Mancaruri simple si usoare pe gustul tuturor...
Nu detin multe secrete ale bucatariei, insa imi place sa gatesc si fac totul cu pasiune. De altfel singurul meu secret cand gatesc este pasiunea cu care fac si cea mai simpla mancare.
Pofta buna orice alegeti sa gatiti din cele prezentate de mine mai jos!

joi, 5 septembrie 2013

Tarta cu prune si crumble

Categoric asta este tarta mea preferata <3. Drept urmare am luat prune, am varat si la congelator vreo 3 pungi sa am si pt. iarna si am purces sa fac aceasta bunatate. Si nu, nu am mancat-o singura, am chemat si ceva oaspeti sa guste si ei din aceasta bunatate de toamna. No, eu sper ca v-am convins ca trebuie sa o faceti si voi neaparat :) 
Avem nevoie de:
Pt. aluat: 125 gr unt, 1 lingura zahar brun, 200 gr faina, 1/2 lingurita bicarbonat,
 coaja rasa de la o lamaie mica, zeama de la lamaie, 1 ou, un varf de sare
Umplutura: 1 lingura gris,  500 gr prune (cantarite fara samburi),
 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara
Cumble: 100 gr unt, 80 gr zahar, 100-120 gr faina 
Pregatim intai aluatul frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
In acest timp spalam prunele, le despicam in doua si le scoatem samburii.
Scoatem din frigider si pe masa tapetata cu faina intindem o foaie rotunda usor mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa (eu am folosit o tava de aprox 30 cm) . Asezam aluatul in tava  si apasam usor cu degetele ( eu am folosit o tava de ceramica care nu necesita sa fie unsa cu nimic). Presaram peste aluat o lingura de gris, apoi asezam jumatatile de prune cu pulpa in sus. Peste prune presaram zaharul vanilat si scortisoara.
Intr-un bol amestecam untul, cu zaharul si cu faina obtinand un aluat mai moale si mai faramicios. Acest aluat il faramitam peste prune.
Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 35-40 de minute, pana sa rumeste deasupra.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin pudram cu zahar pudra si servim.
Sper ca v-am convins nu numai ca e super buna ci si ca se face usor si repede. 

10 comentarii :

  1. Ohh ce pofta mi-ai facut! Maine am si eu o prajitura cu prune programata, dar nu ma satur acum de aceste fructe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, de acord cu tine si sunt convinsa ca o sa faci si tu o bunatate cu prune :)

      Ștergere
  2. Tarta crumble este o bunatate si cu prune iese atat de buna! pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Rocsy e super buna mai ales cu crumble si prune. Te pup

      Ștergere
  3. Ce bunatate!! Si mie imi plac tartele cu prune si crumble, au ceva special ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna tarta!! Vreau si eu o portie!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai 'tare" reteta de tarta ! a fost devorata instant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana ma bucur mult! Si mie imi place tare mult tarta aceasta.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...